Nazwa forum

Opis forum

#1 2010-06-13 12:13:55

Jasper Whitlock

Administrator

Punktów :   

Centrum obozu

Tu znajduje się punkt główny obozu Marii, to tutaj przychodzą doświadczone wampiry, kiedy chcą posiedzieć i porozmawiać. Nowonarodzeni spędzają czas na arenie, walcząc ze sobą.

#2 2010-06-13 19:10:10

Charlotte

Wampir

Punktów :   

Re: Centrum obozu

Chodziła wolnym krokiem po obozie. Zastanawiała się nad dokładniejszym planami Marii. Była bardzo ciekawa co Jaspera czeka za jakiś czas. Zaśmiała się cicho, przypominając sobie miny chłopaka. Pokręciła rozbawiona głową i wskoczyła na jedno z drzew. Wspięła się na najwyższą  gałąź i ukucnęła na niej. Patrzyła na niebo z uśmiechem na ustach.
                                                                         ***       
Znudziło jej się bezczynne siedzenie na drzewie. Wpatrywała się w niebo i nic więcej, to było dla niej zbyt nużące. W końcu nie wytrzymała i zeskoczyła z drzewa robiąc salto w powietrzu. Szeroko uśmiechnięta wylądowała miękko na trawie i ruszyła na spacer do lasu.
Wskoczyła na drzewo i wzięła głęboki wdech. Od razu zrobiło jej się lepiej czując czyste powietrze.
W końcu zeskoczyła z drzewa i udała się poszukać Jaspera i Marii.

Ostatnio edytowany przez Charlotte (2010-06-17 10:13:30)

This is stupid, I'm not stupid
Don't talk to me, Like I'm stupid I still love you
But I just cant do this, I may be dumb but I'm not stupid
: *

#3 2010-06-18 20:14:13

Maria

Wampir

Punktów :   

Weszli wolnym krokiem na główny plac, gdzie stało dużo ławek. Maria przysiadła na jednej z nich.
-Jeśli nudzisz się ze mną to mogę zawołać kogoś na mały trening. - zaproponowała, jednak miała nadzieję, że może po prostu posiedzą i pogadają choć raz spokojnie i bez sprzeczek.

http://i45.tinypic.com/23sdm43.jpg
You are down on your knees begging me for more...

#4 2010-06-18 20:16:57

Jasper Whitlock

Administrator

Punktów :   

Jasper przysiadł na ławce na przeciwko wampirzycy.
-Mario, a ja wolałabym z Tobą po prostu posiedzieć- przyznał z uśmiechem, tak przydałoby im się pogadać w sumie, an spokojnie i chyba oboje tego chcieli i potrzebowali.

#5 2010-06-18 20:29:02

Maria

Wampir

Punktów :   

Patrząc mu w oczy uśmiechnęła się szeroko. Sam jego widok napawał ją radością w jakiś dziwny, niezrozumiały dla niej sposób.
-Wierz lub nie, ale liczyłam na taką odpowiedź. - przyznała się mimo zawstydzenia.

#6 2010-06-18 20:36:04

Jasper Whitlock

Administrator

Punktów :   

-Jak się okazuje jestem dla Ciebie już tak szybko taki przewidywalny- spytał z nieznacznym uśmiechem. Sam cicho liczył na rozmowę z nią bez kłótni, tak może by trochę bliżej ją poznać? To nie byłoby takie złe.
-Czyli też chciałaś ze mną porozmawiać- spytał po chwili

#7 2010-06-18 21:04:32

Maria

Wampir

Punktów :   

-Chyba raczej odwrotnie. Wiesz o mnie niemal wszystko. Twój dar przyda się w walce, ale teraz to jest trochę krępujące... - przyznała i spuściła wzrok, wciąż lekko się uśmiechając. Już tego nie kontrolowała i nie starała się nawet zmieniać. Zastanawiała się tylko czemu dawne nawyki poszły w odstawkę tak nagle? Wiedziała, że to jego sprawka, ale jak to zdołał zrobić? Cóż, też chciała go poznać, ale czy otworzy się na niego? 
-Tak, jasne. Skoro mamy razem "pracować", to musimy się jakoś dogadywać.

#8 2010-06-18 21:09:04

Jasper Whitlock

Administrator

Punktów :   

-Jest przydatny, ale jego używanie wiele mnie kosztuje, zauważyłem że kiedy korzystam z mojego daru, to działa on niekorzystnie na moje własne samopoczucie.- wyjaśnił, i to zawsze zmieniało jego humor na gorszy, nie zależnie czy poprawiał komuś humor czy nie.
-Ale o czym byś dokładnie chciała porozmawiać, albo o co spytać- spytał po chwili. Gdyby zadawała pytania, byłoby mu o wiele łatwiej.

#9 2010-06-18 21:27:29

Maria

Wampir

Punktów :   

Zmarszczyła czoło.
-No to nieciekawie... - mruknęła. Nie będzie mu przecież rozkazywać, żeby kogoś dołował, a tym samym siebie wprawiał w zły humor. Trudno się mówi.
-Nie miałam nic konkretnego na myśli. Chyba, że Ty chcesz coś wiedzieć? - nie była pewna, czy jest gotowa na deszcz pytań, ale raz się żyje.

#10 2010-06-18 21:36:38

Jasper Whitlock

Administrator

Punktów :   

-Ja....- sam nie był przygotowany żeby zadawać jej jakiekolwiek pytania.
-Mario, wiesz że sam nie wiem o co mógłbym Cię spytać...tyle tego- przyznał cicho.
-Opowiedz co chcesz...-dodał po chwili.

#11 2010-06-18 21:46:35

Maria

Wampir

Punktów :   

Zaśmiała się cicho.
-Chcesz mnie poznać i nie wiesz co chcesz wiedzieć? Jak zacznę nawijać, to będzie strasznie nudne. - kłamstwo. Ona i nawijanie o sobie? Dobry żart. Musiałaby chyba wcześniej mocno przesadzić z alkoholem.
-Będzie trochę ciekawiej i łatwiej, jak zadamy sobie nawzajem pytania. Jedno Ty, jedno ja, jedno Ty i tak dalej...

#12 2010-06-18 21:50:56

Jasper Whitlock

Administrator

Punktów :   

Usmiechnął sie szeroko.
-Na pewno to nie byłoby nudne.- dodał prawie natychmiast.
-To kobiety  mają pierwszeństwo, więc zaczynaj- poprosił z lekkim uśmiechem.

#13 2010-06-18 22:23:52

Maria

Wampir

Punktów :   

Nie skomentowała już tego. Po co znowu się sprzeczać? Nawet jeśli chodzi o głupotę, to nie ma sensu. Nie miał racji, ale odpuściła już sobie. Jej życie wcale nie było takie ciekawe. A już na pewno nie przed przemianą.
-No dobra... - powiedziała cicho, zastanawiają się nad pytaniem.
-Powiedz jak wyglądało Twoje życie przed przemianą? Co lubiłeś robić i..takie tam.

#14 2010-06-18 22:32:29

Jasper Whitlock

Administrator

Punktów :   

Tego pytania właśnie się spodziewał i obawiał? tak obawiał.
-Moje...hmmm bylo nudne jak flaki z olejem...-przyznał.
-Ja mieszkałem z mamą na farmę, pomagałem jej z pracami fizycznymi na niej i lubiłem grać na fortepianie- powiedział jednym ciągiem.
-A Twoje...-spytał po chwili, mając na myśli jej życie przed przemianą.

#15 2010-06-18 22:39:30

Maria

Wampir

Punktów :   

Wzruszyła ramionami, próbując sobie przypomnieć jakieś interesujące rzeczy ze swojego życia. Pustka.
-Miałam dwie siostry, tzn. mam. Jedną z nich miałeś... nieprzyjemność poznać. - zrobiła krótką przerwę i znowu kontynuowała.
-Wiem, że jestem nie do zniesienia, ale dla pocieszenia Ci powiem, że wtedy byłam jeszcze gorsza. - zaśmiała się cicho pod nosem i spojrzała na niego.
Musisz mi coś kiedyś zagrać.

Stopka forum

RSS